Monday, July 25, 2011

biar BIASA asal kan BERBAHASA

Assalamualaikum,

Hari nie, MMZ nk berkongsi cerita lah sedikit. Tiba tiba idea mencurah curah ke ladang blog. Buat entry kali nie, MMZ nk bercerita tentang remaja zaman sekarang yang sering mempertikaikan rupa paras untuk di cintai, tanpa menitik beratkan perilaku dan bahasa seseorang tu tuk didampingi. Perlu ke, kita nk cintakan seseorang tu hanya yang handsome atau yang cantik sahaja?? Ahh, tu cuma sementara je. Bila dah meningkat usia ke alam yg tua, cantik atau handsome td dah tak jadi ukuran. Tapi yang di pandang adalah amalan dan perilaku mereka. Kenapa lah nk sangat di pertikaikan tu sume, kalau rupa je cantik atau handsome lah konon tapi perangai entah apa apa je, tak hormat orang tua. Suka memaki hamun tanpa sebab and so on..ouh, MMZ ckp boleh lah belah! Belambak je orang mcm tu sekarang. 







Bagi yang lelaki, mereka akan bangga dapat awek yang cun cun, kalau cun tu boleh la lg d'maafkan tp yang lagi teruk bangga habis dapat awek SEKSI SEKSI. Yang si perempuan bangga dapat balak handsome..OUH AWSOME..!! Kalau jalan kat shopping complex tu, mcm dia sorang je lah yang ada balak. Eh, korang suma tengok lah boy I nie.. Ahh..pergi mampos, ada aku kesah ke..middle finger tuk orang mcm tu. Mcm kau sorang je lah yang ada boyfren or gurlfren. TQ! .

2 comments:

  1. relax..jgn marah2..stay cool ^_^

    ReplyDelete
  2. setuju entry neh..

    cantik ne sementara ja..budi bahasa tu penting...biar hati tu mau cantik..;-)

    ReplyDelete